четверг, 9 июля 2015 г.

В які гуртки віддати дитину?


Багато батьків намагаються, якомога раніше почати розвивати своїх дітей. Питання про те, в які гуртки віддати дитину виникає досить рано.

Існуючі школи для малюків беруть туди навіть тих, хто ще не вміє ходити. Тут з дітьми грають, розмовляють з батьками, вчать малюків тим навичкам, якими вони повинні опановувати з самого юного віку. Безумовно, такі школи більше потрібні для батьків, які прагнуть задовольнити свої батьківські амбіції. З погляду корисності таких шкіл можна сказати, що таке раннє відвідування громадських місць, для самої дитини швидше небажано.

У віці до року малюк ще не потребує суспільстві однолітків, йому потрібно лише увагу власних батьків.



Визначаємося з місцем
Намагайтеся підібрати такі гуртки, які перебуватимуть неподалік від будинку. Погодьтеся, що час, витрачений на дорогу, додасть клопоту і вам і дитині, яка буде втомлюватися тільки від цього. Час в дорозі не повинно перевищувати час самого заняття. Для маленьких дітей цілком достатньо півгодинних занять, хоча деякі керівники гуртків невиправдано збільшують термін перебування малюків у гуртку до двох і навіть трьох годин. Батьки повинні самі регулювати цей процес і просто не записуватися в ті групи, в яких ваша дитина буде проводити весь свій вільний час.

Гуртки для дітей дошкільного віку
У віці, коли дитина починає потребувати в активному розвитку, варто подумати про те, в які гуртки для дітей дошкільного віку можна визначити свого малюка. У багатьох гуртках існує можливість відвідати його з метою ознайомлення перший раз безкоштовно. Як показує практика, таке пробне заняття рідко може показати, чи дійсно це те, що вам потрібно.

В які гуртки віддати дитину
Пораду можна дати такий: якщо дитина висловлює бажання прийти сюди повторно, то оплатіть відвідування гуртка на один місяць вперед. За цей місяць ви вже точно зрозумієте, чи подобається вам і вашій дитині вибране заняття. Безкоштовні гуртки для дітей, звичайно привабливі, але якщо заняття, яке ви запропонували дитині категорично не подобається йому, то наполягати не варто.

В які гуртки віддати дитину
Часто батьки записують дитину в ті гуртки, про які вони самі мріяли колись, але не змогли втілити ці мрії в життя. Не варто тиснути на дитину, пам'ятайте, що кожна людина, навіть самий маленький має право вибору. Жодне заняття не варте того, щоб ви постійно конфліктували через це зі своєю дитиною. Можна, звичайно, пропонувати дитині спробувати ту чи іншу справу. Іноді діти відмовляються через лінь або бажання просто пограти з друзями. У цьому випадку, потрібно постаратися переконати й умовити малюка. Але якщо йому не подобається весь процес в цілому, то перемкніть свою енергію на що-небудь інше.

Гуртки танців для дітей
Мабуть, найбільш популярними є гуртки танців для дітей різного віку. Танцювати люблять усі, танці формують гарну пластику рухів, дозволяють дітям розслабитися, навчитися правильно рухатися, керувати своїм тілом. Крім того, учасники часто беруть участь в конкурсах і показах, в концертних програмах і різних виступах.

В які гуртки віддати дитину
Але не варто забувати, що для цього вам знадобиться оплачувати сценічні костюми, які бувають дуже дороги. Якщо ви готові до цього, то тоді, безумовно, ви можете планувати надходження в такий гурток. Якщо ж ні, то краще відразу відмовитися від цієї затії, щоб уникнути в подальшому розчарувань.

В які гуртки віддати дитину
Спортивні гуртки для дітей
У спортивні гуртки для дітей прагнуть привести своїх чад майже всі батьки, які намагаються зміцнити здоров'я своїх дітей, виростити їх витривалими і сильними. Це можуть бути різноманітні секції, плавальні басейни, льодові катки, ринги або спортивні зали, в яких ваша дитина зможе розвинути певні групи м'язів, оволодіти навичками, які можуть просто стати в нагоді в житті.

В які гуртки віддати дитину
І це дійсно дуже важливо, особливо, якщо ваш малюк часто хворіє, не може дати відсіч надмірно настирливим одноліткам, не впевнений у собі. Спортивні секції дозволяють виховати в дитині багато необхідних якостей, таких як сила волі, вміння долати труднощі, дозволяють зміцнити м'язи і здоров'я.

В які гуртки віддати дитину
Також спорт необхідний тим дітям, які дуже активні і знаходяться в постійному русі. Їм дуже важливо давати можливість витратити цю енергію з користю.
Але в якій би гурток ви не записали вашої дитини, намагайтеся організувати його вільний час таким чином, щоб у нього залишався вільний час. Неправильно чинять ті батьки, які розписують графік малюка буквально по хвилинах, не залишаючи часу для прогулянок, спілкування, ігор. Все має бути гармонійно, тоді й користь буде більш відчутною.

А Ваш малюк відвідує гуртки?

Комментариев нет:

Отправить комментарий