пятница, 19 июня 2015 г.

Відпочинок з дітьми

Готуємось до відпочинку з дітьми на море


Відпочинок на морі з детьміМногіх батьків, які збираються на море з дитиною, часто хвилюють питання: де найкраще відпочити з малюком, в якому віці безпечніше їхати, як перенесе малюк зміну клімату, що необхідно взяти з собою в дорогу, на якому транспорті краще подорожувати і багато інших не менш важливих питань. Спробуємо відповісти на найбільш нагальні питання молодих батьків про відпочинок з дітьми.

Вік


Більшість педіатрів вважають, що найоптимальніший вік дитини для першої поїздки на море - це 2-4 роки. Хоча сьогодні нерідко можна побачити на Чорному морі молодих батьків з дітьми більш молодшого віку і навіть з немовлятами. Звичайно, вирішувати, коли і де відпочивати, тільки батькам.



Медичні рекомендації


 Перед подорожжю обов'язково потрібно показати дитину лікарю, щоб переконатися, що довгоочікуваний відпочинок на морі малюкові не протипоказаний. Перед передбачуваною датою від'їзду дуже важливо, щоб дитина не мала контакту з інфекцією, інакше організм буде ослаблений. Відпочинок на морі особливо корисний дітям, які протягом року часто хворіють респіраторними захворюваннями, мають хвороби органів дихання, сезонні алергічні захворювання. Морський клімат сприяє зміцненню імунної системи.
Якщо ви їдете відпочивати в пансіонат, то там від вас обов'язково зажадають медичну довідку про санітарно-епідеміологічне оточення дитини і про його вакцинації проти дифтерії. Так що про всі ці паперових формальності краще подбати заздалегідь.

Вибір курорту


З маленькими дітьми не рекомендується їхати дуже далеко, особливо якщо ви їдете в перший раз. Найбільш сприятливими місцями для відпочинку з дітьми є наше чорноморське узбережжя (Адлер, Лазаревське, Лоо, Сочі), Абхазія, курорти Криму, Болгарії, Хорватії, Чорногорії, Італії. Вибрати напрямок для відпочинку не так важко, достатньо в інтернеті почитати відгуки батьків, які вже подорожували з дітьми. А у туроператорів можна з'ясувати, яка погода характерна на тому чи іншому курорті в потрібний вам час, температуру морської води та інші нюанси.

Вибір готелю для проживання


При виборі готелю необхідно звертати увагу на наступні моменти: Дитячий майданчик при готелі

- Чи призначена готель для відпочинку з дітьми (чи надають в ній дитяче ліжечко, коляску, стільчик для годування, чи передбачено дитяче меню, обладнана Чи територія для дитячого відпочинку, запрошуються Чи аніматори та ін.).
- Як близько знаходиться море від готелю, яка до нього дорога.
- Чисте чи море в тому місці, де ви будете купатися.
- Пологий чи спуск у воду.

При виборі готелю для відпочинку з дітьми визначальним фактором можуть стати відгуки туристів, розміщені на різних туристичних форумах. Зазвичай в інтернеті викладається найбільш достовірна інформація з перших вуст. Ніхто краще туристів, які вже відпочили, не розкаже про умови проживання в тій чи іншій готелі і про курорт в цілому.

На чому їхати


Якщо ви все-таки вирішили їхати відпочивати з дитиною далеко від дому, то переважно добиратися туди на літаку. Час в дорозі буде витрачено значно менше, це означає, що дитина менше втомиться, менше буде вас смикати. Якщо переліт тривалий, то краще його робити у вечірній або нічний час, щоб малюк основний шлях проспав. Якщо ж нічних рейсів немає, будьте готові розважати дитину на місці. Сама неприємна частина польоту - це зліт і посадка, коли може закладати вуха. У ці моменти рекомендується прикласти дитину до грудей або дати попити. У літаку діти зазвичай багато п'ють, тому запасіться памперсами і терпінням.
Поїзд підходить для поїздок на незначні відстані. Поїзд - не саме стерильне місце, тому буде краще, якщо ви пройдетеся вологою серветкою по тим місця, куди може залізти ваш малюк. Спати укладати дитину потрібно на нижню полицю. Краще буде, якщо хтось із дорослих ляже поруч. Спати дитині одному, навіть на нижній полиці, рекомендується не раніше 4 років.
Відправитися в подорож можна і на автомобілі. Тут важливо, щоб дитина їхав в спеціальному дитячому кріслі, відповідному його віку.

Що взяти в дорогу


Відправлючись у подорож з маленькою дитиною, візьміть з собою необхідну кількість їжі, чистої води, одяг теплу і легку, памперси (якщо дитина не ходить на горщик), горщик, вологі серветки, аптечку. Також продумайте, чим займатиметься в дорозі ваш малюк. Щоб йому не було нудно, візьміть з собою книжки з картинками, цікавими казками, іграшки. Для дітей постарше візьміть розвиваючі ігри.

Акліматизація


Не тільки дітям, а й деяким дорослим при зміні кліматичних зон необхідний час на акліматизацію. Тому якщо ви їдете з дитиною до моря, де незвичний для вас клімат, розраховуйте там пробути мінімум 2 тижні. Перший тиждень - період акліматизації. У цей час можливе підвищення температури, відсутність апетиту, шлунково-кишкові розлади. Звичайно, це неприємні моменти, але якщо ви будете до них готові заздалегідь, то вони не затьмарять ваш відпочинок. Враження, отримані за час, що залишився на море, перекриють всі негативні спогади. Враховуючи період акліматизації, найдоцільніше відпочивати в санаторії, де путівка становить близько 20 днів, або зняти котедж біля моря на цілий місяць і більше.

Відпочинок на воді


Відпочинок на морі з детьміРекомендуемое час для перебування на пляжі з 8 до 11 години ранку і з 16 до 19 години вечора. Це найбезпечніше час, коли сонце ще не таке активне.
Перебуваючи на відкритому повітрі, необхідно стежити, щоб голова і плечі дитини завжди були прикриті. Тіло малюка рекомендується змащувати сонцезахисним кремом, відповідним віку дитини. Краще не змушувати дитину йти в воду, якщо він не хоче, інакше можна відбити у нього всяке бажання ходити на море. Перебуваючи у воді, дитина повинна бути постійно під наглядом дорослих. Купатися рекомендується не більше 10-15 хвилин за один захід, щоб маленька дитина не переохолодився. Також необхідно знімати з малюка мокрий купальник або плавки, щоб вони просохли. Під час хвиль можна допускати дитини до води.

І на завершення хочеться сказати, що якщо ретельно підготуватися до поїздки, то ніщо не затьмарить ваш спільний відпочинок. І не варто панікувати, якщо раптом ви виявите, що щось забули з собою взяти. Ви ж їдете не так на безлюдний острів. Там, де ви будете відпочивати з дитиною, теж живуть люди, серед них є й молоді мами, які десь же купують все необхідне для своїх дітей.

Приємного вам відпочинку!

1 комментарий:

  1. ДЯКУЮ!
    ДУЖЕ МЕНІ ПОМОГЛО!
    ОЦЕ ДУМАЮ ЇХАТЬ З ДІТЬМИ В БОЛГАРІЮ ТА БОЮСЬ ЯК ВОНО ТАМ НА ГАРНІЦІ ТА ВІЗИ ЦІ ВСЯКІ. АЖ ПАНІКУВАТЬ НАЧІНАЮ. ТА ОЦЕ МУЖ НАЙШОВ КАНТОРУ ТУРИСТИЧНУ ВРОДІ НОРМАЛЬНУ https://elitatour.com.ua/ ТА ОЦЕ БУДЕМ ЇХАТЬ
    ЩО СКАЖЕТЕ?

    ОтветитьУдалить