понедельник, 20 июля 2015 г.

Спимо по правилах древніх. Секрети гарного сну.


Сон називається в аюрведі «годувальницею світу», тому що він по-материнськи живить живі істоти і сприяє їх росту. Уві сні ми наповнюємося життєвою енергією і відпочиваємо, тому дуже важливий здоровий і повноцінний сон.

* Кращі годинник для сну.

- Північ - час відпочинку для всієї природи, спати в період з 22 до 00 дуже корисно. Це пов'язано з тим, що в цей час організм занурюється в глибокі сновидіння, і розум відпочиває саме в цей проміжок.

- Сон з 00 до 2 ночі заповнює в людині життєву енергію. У цей проміжок ночі людина може бачити або кошмари, або сни радості (залежно від того, як прожитий день).



- С 2 ночі і до 4 ранку сон наповнює тіло енергією блаженства.

* Відсутність повноцінного відпочинку вночі призводить до додаткового надолуження відпочинку вдень, що виражається в апатії, ліні, сонливості і просто денному сні, що дуже шкідливо для здоров'я.

* Неправильне кількість сну і неправильна поза під час сну є причиною проблем травного тракту та інших органів.

У відповідності зі знаннями древніх спати треба обов'язково на боці.

- Сон на лівому боці полегшує травлення і дає людині енергію, а сон на правому боці дає можливість як слід відпочити і розслабитися. Тому, якщо людина неспокійний і ніяк не може заснути, йому краще лягти на правий бік.
- Якщо в кімнаті холодно, то потрібно лягти на лівий бік, і тоді в тілі буде підтримуватися природне тепло.
- Спати на спині не рекомендується.

* Самі «шкідливі» для здоров'я пози сну: на животі або на занадто високій подушці.

* Нікому не можна наїдатися ні фізичної, ні розумової їжею менш ніж за 2 години перед сном. Будь-які фізичні, розумові і травні процеси повинні бути завершені до відходу до сну

* Людина, яка спить головою на північ, розвиває в собі бажання стати богом. Той, хто спить на південь - розвиває прагнення до чуттєвих насолод.

* Якщо людина спить головою на захід, він розвиває в собі схильність до брехні і нехорошим намірам. Рекомендується спати головою в східному напрямку, що розвиває духовні нахили.

* Після пробудження потрібно випити склянку теплої води натще. Це сприяє кращому очищенню організму від шлаків і гарному травленню. А перед сном рекомендується випити склянку теплого молока зі спеціями (кардамон або куркума). Молоко сприяє заспокоєнню розуму і міцному сну.

* Перед сном потрібно всіх пробачити і попросити вибачення, інакше погані контакти з людьми будуть порушувати сон. Якщо вас турбують якісь думки, то постійно бажайте усім щастя доти, поки не заснете.

Комментариев нет:

Отправить комментарий