четверг, 16 июля 2015 г.

Пальчикові фарби власного приготування

Чим зайняти малюка? Це питання хвилює багатьох мам. Якщо вашій дитині 1-3 роки, йому напевно буде цікаво повозитися пальчиками у фарбах.

Куплені пальчикові фарби всім гарні: і яскраві, і відпираються добре, але ціни на них кусаються. Такий набір коштує близько 100 гривень. Тому я пропоную зробити таку забаву самостійно.
Для виготовлення пальчикових фарб знадобиться:
стакан води,
3 столові ложки картопляного крохмалю,
столова ложка мильної крихти і барвник для яєць або харчовий барвник.




Беремо звичайний картопляний крохмаль. Варимо дуже густий кисіль. Для цього треба закип'ятити склянку води. В іншу кухоль покласти 3 столові ложки крохмалю, розвести холодною водою. І безперервно помішуючи, влити в киплячу воду. Продовжувати заважати і варити, поки кисіль не загусне. Якщо кисіль занадто рідкий, додати ще крохмаль, розведений у холодній воді.
Далі натираємо на дрібній тертці звичайне туалетне мило. Беремо столову ложку мила і висипаємо її в кисіль. Продовжуємо заважати. Виходить мильний кисіль. Вимикаємо вогонь, даємо суміші охолонути. Якщо вона вийшла занадто рідка, можна додати тальк, борошно або манку.
Розкладаємо суміш по банках, в кожну додаємо свій барвник для яєць. Якщо барвників немає, можна використовувати для фарбування спеції. Паприка дає червоний колір, карі - помаранчевий, сушений кріп - зелений.
Виходить цікава на дотик суміш. Дітям дуже подобається. Легко змивається водою з милом.
Фарби можна намазати на долоньки і залишати відбитки. Потім домальовувати картинки. Так зелений відбиток долоні може стати кроною дерева. А відтиск від ребра долоні його стволом.
Можна малювати пальчиками: будинок, небо, дерево, траву, сонце. Все, що забажає ваш малюк!



Ще один плюс цих фарб: вони добре зберігаються в холодильнику.

Комментариев нет:

Отправить комментарий