среда, 29 июля 2015 г.

Секрети виховання дітей, або діти теж стають дорослими

Одного разу я відкрила головний секрет виховання. Він дуже простий: діти стають дорослими.

Ми просто не розуміємо, яку силу дає батькам ця проста істина, якщо завжди пам'ятати про неї.

І як простіше ставитися до життя, і як ростити без наданих повчань, не виховуючи, а граючи, і як набратися терпіння, і, якщо все-таки твоє чарівне створіння встигло нашкодив, схопитися за розум - в ній полягає все.



Діти стають дорослими. Діти виростають. І йдуть. І нічого не можна повернути назад.

Вдумайтеся: сьогодні ви ведете своє маленьке чудо за ручку - а воно стрибає і пустує, і замучило вас питаннями. І ви нескінченно, до роздратування, втомлюєтеся від цих «чому ?!» і від цих пустощів. Сьогодні ви поспішайте, і зітхаєте, і виходите з себе, і у вас сотня важливих дорослих справ, від яких він вас відволікає. а завтра?

Всього-то через якихось три, чотири або п'ять років, ви самі захочете взяти сина за ручку, і притягти ближче, і поговорити, і відповісти, і навчити - а в нього під вікном друзі, і ваше чарівне диво впріскочку помчить ні до вам, а туди ...

Вдумайтеся: коли-небудь (скоро, так скоро) вона, ваша донька, раптом захлопне шкільний зошит і, не запитавши: «ну як же вирішується ця задачка?», Вислизне, щоб цілуватися з якимось зовсім незнайомим вам хлопчиком. І це переважить всі ваші спокуси і заклики.

Діти виростають. Навіть якщо ви будете дуже - дуже тримати - ви не утримаєте. Не втримає цих квапливих днів дитинства. Ваших спільних днів. Пам'ятаєте, і насолоджуйтеся, поки вони ще діти, і ліжечка їх стоять поруч з вашими, і руки - у ваших руках. Поки ви, ви потрібні їм більше всього на світі.

Тому що це закон життя: хтось інший повинен стати твоєму (самому кращому на світі!) Дитині дорожче і важливіше, ніж ти.

Кажуть, батьківська любов трагічна, тому що розлука споконвічно закладена в ній. Думається, хто сказав так, все-таки помилявся.

Діти виростають, і покидають нас ..., і нічого не повернеться назад. Але якраз саме усвідомлення цього факту (якщо пам'ятати про нього завжди) змусить нас просто і радісно приймати те, що є в тебе зараз.

Якщо міцно запам'ятати це - ви не будете ростити - страждати - і мучитися. Ви зрозумієте, що найцінніше - не "вчора» і не «завтра», а те, що є і що відбувається у вам зараз. Сей-годину.

Батьківська любов проста і радісна, поки приймаєш цей закон.

Ми ростимо і відпускаємо дитини все далі і далі від себе. Але саме тому і саме тоді відбувається дивна річ: діти нас не покидають. Вони залишаються поруч. На відстані, але - поруч. Зберігається душевне, духовну єдність. діти як потребують нас, і бачать в нас і надійний тил, і опору, і порадника. Завжди.

Залишаються, якщо все починається і все триває з нашої справжньої безумовної любові.
Подивіться. як це просто. І як це правильно: жити і любити.

 «ПЕРЕСТАНЬТЕ ДІТЕЙ ВИХОВУВАТИ - ДОПОМОЖІТЬ ІМ РОСТИ»

Комментариев нет:

Отправить комментарий