пятница, 25 сентября 2015 г.

Як дитині навчитись рано прокидатись ?

7 вірних способів.

✔ Прокидайтеся не за правилами.
З ранку ви зазвичай застеляєте постіль, чистите зуби, робите зарядку, снідаєте, збираєте рюкзак до школи ... Але іноді можна робити все не так: заправити ліжко задом наперед, піти на пробіжку в парк в смішних домашніх штанях, покататися 20 хвилин на велосипедах , а потім відправиться снідати в кафе ... Діти не люблять нудьгу, і вранці в тому числі!

✔ Покличте на допомогу Барсика.
Якщо вдома є домашня тварина, то і його можна покликати будити "соню".

Особливо добре, якщо це веселий і верткий пес! А ще можна доручити дитині ранкове годування тварини, це теж буде гарним стимулом, щоб вранці встати вчасно.

✔ Здивуйте несподіваним сюрпризом.
Іноді (наприклад, по понеділках) робити дитині маленькі, але приємні подарунки: креативний (нехай не зовсім здоровий, але такий смачний) сніданок, повітряна кулька, нове прикраса на день для дівчинки, цікава іграшка для хлопчика, яку він може взяти з собою в школу або садок та ін.

✔ Придумайте ранковий ритуал.
Це може бути зарядка або приготування сніданку всією сім'єю, годування птахів за вікном, підбір сукні для мами чи придумування креативної зачіски для доньки, перегляд нової серії улюбленого серіалу або мультика за сніданком, просто дружні обійми всієї родини перед виходом ...

✔ Готуйтеся з вечора.
Хорошим стимулом для ранкового підйому може стати улюблений наряд дитини - приготуйте його заздалегідь, і вранці дитина прокинеться з мислю, що сьогодні піде в школу / сад в найулюбленішою спідничці / кедах / майці, які мама дозволяє носити тільки по святах / не дозволяє носити в школу / тільки вчора купила ... А ще важливо, щоб дитина прокидався не утомленим. Для цього перед сном добре провітріть приміщення, запропонуйте дитині склянку смачного йогурту або кефіру, прийміть розслаблюючу ванну, замініть рухливі ігри тихими. І, звичайно, потрібно поцілувати чадо, сказати, як ви його любите і побажати спокійної ночі.

✔ Купуйте веселий будильник.
Подаруйте дитині будильник у вигляді смайла, улюбленого мультяшки і всього, що з ранку буде веселити і радувати дитини. Зараз модні стрибають і літаючі будильники: щоб їх відключити, доведеться не просто вистрибнути з-під теплої ковдри, але і наздогнати такі «непосидючі» годинник. Для дітей це стає захоплюючою грою!

✔ Проявіть ласку.
Коли дитина не хоче вставати і продовжує ніжитися в ліжку, можна присісти на край ліжка, погладити, злегка полоскотати малюка і покликати снідати. Це особливо цінно, якщо мама працює, і зазвичай їй не до дітей з ранку ... Дитина буде радий увазі мами і обов'язково прокинеться!

Солодких снів і бадьорого ранку!

Комментариев нет:

Отправить комментарий