пятница, 25 сентября 2015 г.

Як себе вести з непосидою ?

Отже, як фахівці радять поводитися мамам гіперактивних дітей:

1. Завжди займайся з дитиною на початку дня, а не ввечері. Після обіду малюкові важче концентрувати увагу, ніж вранці. Врахуй цю особливість. Тоді ваші уроки будуть проходити набагато плідніше.

2. Більше гладь, пести, обіймай і цілуй своєї дитини. Йому необхідний тактильний контакт. Кожен день роби йому загальний масаж (хоча б "рейки, рейки - шпали, шпали"). Твої ручки відмінно заспокоюють маленького.

3. Завжди перебувай поруч з крихіткою, коли він малює, ліпить ... А в дитячому садку попередь виховательку, щоб садила непосиду біля себе під час занять.



4. Використовуй гнучку систему заохочень і покарань. Малюк повинен знати, що за витівки ти з нього спитаєш по всій строгості, а, припустимо, за швидко зібрані іграшки винагородити.

5. Зменшуй робоче навантаження непосиди. Пропрацюй сама різні методики раннього розвитку, але зупинися на одній. Не завантажуйте малюка інтелектуально і фізично. Інакше ти можеш не тільки нашкодити здоров'ю дитини, а й відбити у нього бажання вчитися чогось.

6. Делі ваші ігрові уроки на короткі періоди. Обов'язково введи в модуфізкультмінуткі. Гіперактивній дитині необхідна розрядка.

7. Будь актрисою. Перевтілення - твій коник. На кожному занятті грай ролі. Так зможеш утримувати інтерес і увагу.

8. Не вимагай занадто багато чого і частіше хвали. Нехай поки не виходять акуратні лінії і кружечки. Головне, щоб було бажання їх виводити.

9. Люби крихту навіть тоді, коли він перевертає будинок догори дном. У такі моменти думай про те, що ти злишся не на нього, а на те, що він робить. Тільки твоя безмежна любов допоможе маленькому набути впевненості у своїх силах.

10. Давай тільки короткі і чіткі інструкції. Рухова активність дитини не повинна бути безцільної.

11. Похвали і нагороди не відкладай на майбутнє. Якщо пообіцяла - тримай слово. Тоді і він буде чинити так само.

12. надає дитині можливість вибору. Не заганяти його в рамки. Завжди питай, у що він хоче грати. У всі і відразу? Одна умова: по порядку.

13. Попереджай крихту про свої плани. Збираєшся робити прибирання? Попроси його про допомогу і дай конкретне завдання.

Дотримуйся ці правила. І ти допоможеш не тільки проявитися талантам дитини, а станеш найпрогресивнішою мамою і другом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий