воскресенье, 21 февраля 2016 г.

10 необхідних речей для новонародженого на перший час


Чим ближче дата пологів, тим більше хвилюється майбутня мама. Після виписки з пологового будинку буде вже не до покупок і магазинів, тому хочеться все підготувати заздалегідь. Але як визначити, що знадобиться маляті, а що можна придбати пізніше?

Що знадобиться новонародженому? Список речей на перший час:

1. Коляска.
Це першочергове покупка. Навіть якщо ви не хочете купувати коляску до народження малюка, варто все ж заздалегідь визначитися з моделлю, щоб родичі не ламали собі голову над складним вибором, поки ви в пологовому будинку.

Найголовніше - знайти коляску, яка поміститься в ваш ліфт. Заздалегідь зробіть всі виміри і виберіть коляску не тільки за красою, а й виходячи з технічних параметрів.



Крім розміру коляски, має сенс відразу визначитися з типом коляски. Класичні коляски гарні ефектом плавного заколисування дитини. Коляски-трансформери не володіють «котячої» амортизацією, але зате прослужать вам довше, адже люлька в них змінюється на прогулянковий блок з зручним сидінням.

Вибираючи коляску, заздалегідь подумайте, якими шляхами будете їздити і в який час року. Чим більше колеса в діаметрі, тим вище прохідність вашого «транспортного засобу». Чим менше колеса, тим більше маневрена і поворотка ваша коляска.

2. Автопереноска.
Якщо ви думаєте, що вона знадобиться тільки в машині, то це не так. Сучасні мами давно використовують автопереноскі для того, щоб «подорожувати» з малюком по квартирі. Ручку автопереноскі можна використовувати в якості дуги для підвісних іграшок, на які малюк буде відволікатися під час неспання. Дитина може весь час перебувати поруч з вами і вивчати новий для нього світ.

Думка педіатра: До 6 місяців бажано не залишати малюка в автопереноске більше ніж на 45 хвилин. Справа в тому, що у новонародженого ще не сформовані фізіологічні вигини, і якщо занадто довго тримати його в автопереноске, хребет може деформуватися, що загрожує викривленням постави.

3. Слінг.
Фахівці з грудного вигодовування сходяться на думці, що слінг допомагає мамам зберегти грудне вигодовування на довгий час. По-перше, маляті так спокійніше - він весь час відчуває маму «шкіра до шкіри», відчуває її запах, чує знайомий звук серцебиття. Крім психологічного комфорту для дитини, слінг буквально «розв'язує» мамі руки. Вона може більш вільно переміщатися по квартирі або вулиці. Деякі мами побоюються, що в слінгу створюється навантаження на хребет дитини - це не так.

4. Ліжечко.
Педіатри часто рекомендують на перших порах спільний сон мами і малюка. Це зручно для обох, адже, по-перше, мамі не потрібно вставати, щоб погодувати малюка вночі, по-друге, дитина відчуває мамине присутність, що робить його сон більш спокійним і умиротвореним.

Багато майбутні батьки насамперед купують ліжечко, красива постільна білизна з ведмежатами і зайчиками, неймовірної краси балдахіни. Але ми рекомендуємо відкласти покупку ліжечка та аксесуарів до неї, поки ви не вирішите для себе питання, де буде спати малюк.

Однак якщо ви все-таки купуєте для грудничка ліжечко, вибирайте для неї тільки жорсткий матрац. Подушка дитині до року не потрібно.
5. Каганець.
Приготуйтеся до того, що вам доведеться прокидатися на годування ночами. У темряві орієнтуватися досить складно, тому вас виручить затишний каганець, який, на відміну від звичайного бра, світить менш яскраво.

6. зволожувач повітря.
Зволожувач повітря незамінний, якщо малюк народився восени або взимку. В опалювальний сезон повітря в будинку дуже сухий, в середньому рівень вологості повітря в квартирах становить 25-30%, в той час як для нормального самопочуття людини потрібно, щоб цей показник був не менше 50%.
Сухе повітря викликає у малюка сухість в носоглотці, пересушує шкіру і слизові, може спровокувати виникнення алергії на домашній пил.

7. Конверт на виписку.
Тут все залежить від пори року. Якщо ви виписувати взимку, вам відразу стане в нагоді хутряний конверт. Зверніть увагу, що деякі виробники пропонують конверти-трансформери, які «перетворюються» в комбінезони та можуть служити вам і наступної зими, коли малюк вже буде ходити.

Якщо ви виписували в теплу пору року, буде досить легкого ковдри або спеціального полегшеного конверта.

8. Упаковка одноразових підгузників (0-5 кг).
У додаткових поясненнях вони не потребують - сьогодні важко уявити собі, як наші мами і бабусі обходилися без цього чуда дитячої гігієни. Новонароджені діти ростуть швидко, тому має сенс купити одну упаковку самого маленького розміру, а потім орієнтуватися в залежності від ситуації.

9. Пеленальний столик
Незамінна річ в будинку, де є немовля. Сучасні виробники пропонують безліч модифікацій сповивальних столиків. Якщо розміри квартири дозволяють, сміливо купуйте окремо стоїть столик (як правило, в ньому є вбудовані ящики для дитячих речей, куди можна покласти підгузники і повзунки).
Якщо місця в квартирі мало, вам, безумовно, стане в нагоді переносний пеленальний столик - його можна покласти, наприклад, на ліжко, коли вам потрібно буде переодягнути дитину.

10. Ванночка.
Ванночку можна купити або ж взяти у знайомих. Практика показує, що підросли немовлята, у яких зажила пупкова ранка, через місяць-другий вже купаються в дорослому ванні.

Думка педіатра: Дитячих ванночок в магазинах безліч. Своїм маленьким пацієнтам ми рекомендуємо спеціальні анатомічні ванночки, де зручно купати новонародженого. Вони дозволяють батькам не тримати дитину на руках під час купання, так як форма ванночки захищає малюка від зісковзування в воду, і він зручно і безпечно в ній розташовується.

Комментариев нет:

Отправить комментарий